Kérdezze élőben munkatársunkat itt!
Viacom Informatikai Kft / Viacom Informatics Ltd.
Viacom Informatika, Tárhely, webhoszting, domain, szerver bérlés, elektronika
Szolgáltatásaink
 • Viacom Informatikai Kft.
  Deák Ferenc utca 17.
  H-2360, Gyál
 • Tel.:
  +36 (1) 348-5000
 • Adósz.: 13810359-2-13
  OTP 11713005-20401379
 • Ügyféladmin:
 • Hivatalos domain regisztrátor
  Cylex Tudakozó Silver Díj ESET Nod32
  Maestro kártyaelfogadás MasterCard kártyaelfogadás
  Visa kártyaelfogadás Visa Electron kártyaelfogadás
  RIPE Elektronikus számlahitelesítés
  ipv6 ready
  Biztosítási partnerünk

Technikai hátterünk

Cégünk elkötelezettséget vállalt a minőségi szolgáltatások nyújtása iránt, ezért anyagiakat nem kímélve, sokszor túlbiztosítva választjuk meg eszközeinket, szervereinket. Sajnos ez a minőség nem mindig tűnik versenyképesnek az egyre szaporodó, leggyakrabban "asztali" PC-ket szerverként használó versenytársaink áraival, ugyanakkor hosszútávon sokkal kiegyensúlyozottabb és stabilabb szolgáltatást tudunk vele nyújtani. Szolgáltató-választáskor érdemes mérlegelni azt is, hogy mire van szüksége az embernek. Természetesen sok esetben egy olcsó szolgáltató is tud megfelelő szolgáltatást nyújtani. Nem mindegy viszont, hogy az esetlegesen felmerülő hibákat hogyan kezeli egy cég. Akinek nincs megfelelő tartaléka, az bizonyára azzal szembesül, hogy ilyenkor kénytelen szolgáltatásait szüneteltetni. Nem mentség az, hogy "még nem volt semmi baj a szerverrel", ugyanis egy hardver meghibásodás bárkit és bármikor utolérhet. A kérdés csak az, hogy hány üzemóra múlva és hogyan. Nem szabad csak a szerencsére bíznunk ügyfeleink weblapjait, levelezését! Az internetes szolgáltatások nyújtása mindenféleképpen egy hosszú távú befektetés. Értelem szerint az, aki keveset fektet be, rövidtávra gondolkozik, vagy csak éppen nem mérte fel jól, hogy mekkora felelősséggel jár a munkája. A megbízható hardver természetesen nem elég. Fontos megemlítenünk azt is, hogy megfelelő szoftvereket is kell választani. Nem mindig lehet csak az ingyenes megoldásokra támaszkodni, sok esetben a fizetős alternatíva idővel olcsóbb is lehet. Ha pedig valamire nincs kész megoldás, jó, ha a cég képes magának előállítani a szükséges programokat. Az internet világában sajnos egyre gyakoribbak a rosszindulatú támadások, amik weblapokat, esetleg egyes szervereket érintenek. Ilyenkor a támadók sokszor csak viccelődés céljából próbálják a - gyakran véletlenszerűen - kiszemelt weblapot vagy szervert megbénítani. A támadások kivédésén nagyon sokat dolgozunk, de minden eshetőségre előre mi sem tudunk felkészülni. Ugyanakkor a nap minden percében elérhető rendszergazdai szolgálatunk kiemelkedően gyors reagálásával, az esetek kimagasló százalékában a tapaszalt támadást már akkor képes elfojtani, mielőtt ügyfeleink azt észrevennék. Ahhoz, hogy Te, kedves olvasónk, fel tuddd mérni, hogy milyen körülményeket nyújtunk, pár bekezdésben a teljesség igénye nélkül megpróbáltuk összefoglalni, hogy mivel állunk rendelkezésedre.

Hardver: Véleményünk szerint, minőségi szolgáltatást kizárólag minőségi eszközökkel nyújthatunk, ezért kizárólag neves hardver gyártó cégek termékeit választjuk, mint például a Oracle Sun, Intel Corporation, Cisco Systems Inc. Minden esetben fontosnak tartjuk a helyszíni támogatási szerződés megkötését, így bármilyen eszköz meghibásodása esetén nem telnek el napok esetleg hetek azoknak cseréjével vagy javításával. Feltehetően Te sem szeretnéd, ha honlapod vagy fontos leveleidet napokig nem érnéd el például egy meghibásodott tápegység miatt, ezért szervereink redundáns tápegységgel valamint hibatűrő adattárolási megoldásokkal vannak felszerelve. További biztonságot nyújt az, hogy szerverparkunk minden esetben rendelkezik egy vagy két olyan géppel, ami meghibásodás esetén átveheti az előző szerepét, ezzel is minimalizálva a hiba által okozott szolgáltatás-kimaradást. Szolgáltatásainkat külön szervereken helyeztük el, ezért az egyes folyamatok jobban kézben tarthatóak, például egy nagyobb mennyiségű SPAM érkezése és szűrése, vagy akár egy komolyabb erőforrás igényű adatbázis-művelet nem fogja a weblapod kiszolgálási sebességét érinteni.

Minden szerverünk rendelkezik távoli felügyeleti modullal, így a világ bármely pontján figyelemmel kísérhetjük gépeink állapotát, vagy akár ki és bekapcsolhatjuk azokat.

Környezettudatosság: Jelenlegi kapacitásunk többszöröse a szükségesnek, ezért mindig csak az igényeknek megfelelő számú szervert üzemeltetjük. Ha egy vagy több szerver kapacitása feleslegessé válik, azok kikapcsolásával törekszünk csak a feltétlenül szükséges energiát felhasználni, evvel is óvva környezetünket. Természetesen szó sincs arról, hogy ezek a gépek ilyenkor elérhetetlenné válnának, igény esetén perceken belül rendelkezésre állnak erőforrásaik. Az erőforrások hatékony kezeléséhez a VMware ESX virtualizációs megoldásokat választottuk.

Szoftver: Kizárólag tiszta eredetű, megvásárolt vagy GPL alatt licencelt szoftvereket használunk. Törekszünk az igények maximális kiszolgálására, így nem riadunk vissza attól sem, ha saját magunknak kell programokat fejlesztenünk. Aktívan részt veszünk nyílt forráskódú programok javításában, fejlesztésében. (Linux kernel, Apache, Pure-FTPD, Exim, PHP, Perl, stb.)
Az optimális teljesítmény elérése érdekében sokszor szükséges az, hogy a meglévő nyílt forráskódú programokban változtatásokat eszközöljünk, hatékonyabbá tegyük azokat vagy akár biztonsági réseket foltozzunk be. Fedora alapú, de saját felépítésű rendszereket használunk, amiket tudásunknak megfelelően, a biztonság folyamatos szem előtt tartásával fejlesztünk.

Egyéb szoftverek: Mindennapi munkánk mellett nem feledkezhetünk el azokról, akikért dolgozunk: az Ügyfeleinkről. Úgy érezzük, hogy minden egyes ügyfél nem sorolható be egy-egy bizonyos szolgáltatáscsoportba, vagy szolgáltatáscsomagba, ezért figyelembe kell vennünk az egyedi igényeket is. Egy bizonyos szinten túl a piacon található webhoszting megoldások nem bizonyulnak sem biztonságosnak, sem rugalmasnak, ezért szükséges és hasznos az, ha egy cég saját maga fejleszti rendszerét. A saját megoldások mellett sosem zárkózunk el más hasznos és ismert programok használatától sem - legyen az fizetős vagy nyílt forráskódú -, amik ügyfeleink munkáját megkönnyíthetik.

Webtárhely, környezet: Megpróbáltuk a lehető legjobban segíteni a webfejlesztők munkáját, ezért igen gazdag modulválasztékkal telepítettük a PHP-t, Perl-t és Python-t (További információt a "Szolgáltatásaink" menüpontban találsz.)

Hálózat: Szervereinket főként a GTS Datanet co-location termeiben üzemeltetjük, de biztonsági okokból más földrajzi elhelyezkedésű co-location termekben is vannak szervereink. Mindazonáltal, hogy jó kapcsolatot ápolunk partnereinkkel, törekszünk a lehető legfüggetlenebbek maradni és saját infrastruktúrát üzemeltetni. LIR tagként a saját IP tartományainkat használjuk, saját AS számmal valamint routeolt hálózattal. Gépeink felügyeletét védett privát hálózatunkon keresztül látjuk el.

A rendszerről: A rendszer kialakítása során a főbb szempontjaink, a biztonság, a megbízhatóság, valamint a rugalmasság volt. A biztonságot az egyedi kialakítással próbáljuk elérni, míg a megbízhatóságot a gépek és szoftverek redundanciájával. Az előző kettő gyakorlatilag megköveteli a harmadik szempont, a rugalmasság meglétét is. Szervereink központi adattárolókon dolgoznak, az egyes szerverek ideiglenes adattárolójaként SSD eszközöket használunk, ezeken a tárolókon szinte kizárólag csak ideiglenes fileokat tárolunk. Az egyes szerverek hálózatról indulnak, így az adott szerver aktuális funkcióját kizárólag az határozza meg, hogy milyen rendszerprofilt kívánunk futtatni rajta. Az egyes szolgáltatás-csoportok ellátása tehát teljes mértékben független a hardvertől, mivel adatokat az egyes szervereken nem tárolunk. A független szerverprofiloknak köszönhetően az egyes szerver csoportok bármikor, perceken belül bővíthetőek plusz erőforrásokkal, szerverekkel.

Cégünkről | Szolgáltatásaink | Referenciáink | Elérhetőség | Adatvédelem | Letöltések
(c) 2018. Viacom Kft. | Tárhely, Domain, VPS Szerver, Dedikált szerver