Kérdezze élőben munkatársunkat itt!
Viacom Informatikai Kft / Viacom Informatics Ltd.
Viacom Informatika, Tárhely, webhoszting, domain, szerver bérlés, elektronika
Szolgáltatásaink
 • Viacom Informatikai Kft.
  Deák Ferenc utca 17.
  H-2360, Gyál
 • Tel.:
  +36 (1) 348-5000
 • Adósz.: 13810359-2-13
  OTP 11713005-20401379
 • Ügyféladmin:
 • Hivatalos domain regisztrátor
  Cylex Tudakozó Silver Díj ESET Nod32
  Maestro kártyaelfogadás MasterCard kártyaelfogadás
  Visa kártyaelfogadás Visa Electron kártyaelfogadás
  RIPE Elektronikus számlahitelesítés
  ipv6 ready
  Biztosítási partnerünk

Adatmentés, adatkezelés, adatok felhasználása

Szolgáltatásaink keretén belül biztosított tárhelyekről cégünk rendszeres mentést végez, melyet visszamenőleg tárol. A mentést napi rendszerességel a hajnali órákban végezzük minden olyan adatról, melynek hosszútávú megörzése, megóvása indokolt. A napi rendszerességgel elkészült mentéseket visszamenőlegesen 30 napig, míg a heti rendszerességgel készülő mentéseket visszamenőlegesen 3 hónaig tároljuk. Az elkészült mentésekből az adatok bármikor napi, illetve heti pontossággal visszaálíthatoak, akár teljes egyészében vagy részlegesen.

A mentési folyamat során a következő adatokról készül mentés:

 • Webtárhely (FTP) - web és felhasználói fiókok teljes mentése
 • Minden felhasználó IMAP mappájában található teljes levelezése
 • A webtárhelyhez tartozó MySQL/PgSQL adatbázisok teljes mentése
 • Weblap látogatottsági naplók, elérési naplók, hibanaplók
 • VPS bérlés esetén a szerver minden merevlemezéről mentés készül
 • Eltárolásra kerülnek továbba az egyes működési naplók, valamint az egyéb kiszolgálással kapcsolatos adatok

A tárolt adatok szükség esetén alkalmasak az elveszett állományok, beállítások, levelek pótlására. Az adatmentéseken kívül tároló rendszerünkről folyamatos mentés is készül egy azonos felépítésű tároló rendszerre, így egymás replikációjaként működnek. Hardware meghibásodás esetén a replikációs tárolórendszer teljes egészében az elsődleges tárolórendszer helyébe lép. További biztonságot nyút az, hogy adatainkról titkosított formában egy helyrajzilag elkülönülő szerverünkre is készítünk mentéseket heti gyakorisággal.

A mentések a teljes filerendszerről, snapshotként készülnek, ezért azok visszamenőleges módosítása nem lehetséges, az ott tárolt adatok az adattárolási ciklus végéig a mentés napjával megegyező formában érhetőek el. Tárhely vagy VPS megszűnése esetén az adatokhoz kizárólag az arra jogosult személyek fének hozzá, a meglévő adatok az ügyfelek felhatalmazása nélkül nem kezelhetőek (kivételt képez a hatósági eljárás). A 3 hónap elteltével a megszüntetett szolgáltatás adatai teljes mértékben megsemmisülnek, viszzaállításuk nem lehetséges.

Adatokat kizárólagosan az ügyfél szolgáltatásaihoz kapcsolódóan tároljuk, azok felett az ügyfelek határozhatnak, melyet FTP-vel vagy levelező kliens segítségével érnek el. Az egyes biztonsági naplókhoz, melyek a szolgáltatás igénybe vevőit érinthetik kizárólagosan arra feljogosított, titoktartási kötelezettséggel renelkező személyek férnek. Miden a tárhelyen, levelezésben vagy naplókban tárolt adatot bizalmasan kezelünk, harmadik fél számára csak az ügyfél kifejezett kérése esetén biztosítunk hozzáférést, kivétel a hatósági eljárás.

Az adattárolás során felhasznált alkatrészek meghibásodása esetén, amennyiben lehetséges az adott eszköz törlése kerül, ellenkező esetben szakszerű megsemmisítéséről gondoskodunk. Az egyes adattároló eszközök önmagumban a teljes renszer csak kis részét, összefüggés nélküli állapotban tárolják.

Egyes a szolgáltatásokhoz kapcsolódó adatok tárolása az adott szolgáltatás igénybe vételének idejére történik. Ilyen például a böngészőben eltárolt cookiek által azonosított felhasznói belépés. Egyes, ügyfélszolgálati kérés, megrendelések, hibajelentések, a hiba valamint a szolgáltatás lezárásáig a megrendelést bizonyítandó módon tárolásra kerülnek. Bizonyos esetekben technikai okokból szükséges az előfizető IP címének tárolása, mely adatokhoz csak az arra jogosultak férhetnek hozzá, amennyiben biztonsági vagy egyébb bizonyítási eljárás kretében vizsgálatot kell végezniük. Az ilyen formán megszerzett és tárolt adatokat más célokra nem használjuk fel, statisztikát nem készítünk belőlük, harmadik fél számára nem kiadhatóak.

Cégünkről | Szolgáltatásaink | Referenciáink | Elérhetőség | Adatvédelem | Letöltések
(c) 2018. Viacom Kft. | Tárhely, Domain, VPS Szerver, Dedikált szerver