Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


tarhely:domain:atiranyitas

Máshol regisztrált domainek tárhelyre irányítása

A tárhelyen minden egyéb szolgáltatónál regisztrált domain is probléma nélkül használható, de ehhez a web és/vagy e-mail szolgáltatások hollétét jelző DNS beállításokat módosítani szükséges, miután a domaint sikeresen hozzáadtad a tárhelyedhez!

A legrugalmasabb kiszolgálást akkor tudjuk biztosítani, és ezzel a Te munkádat is megkönnyíteni, ha a domained névszervereit (NS, name server) átirányítod a Viacom megfelelő szervereire. A két adat módosítását a domain regisztrátoránál tudod kezdeményezni, vagy ha biztosítanak webes adminisztrációs felületet, akkor magad is el tudod végezni.

A névszerverek módosítása után a beállítások érvénybe lépése akár 12-24 órát is igénybe vehet, de a gyakorlatban ennél kevesebb szokott lenni. Ezek után a webadmin felületünk adott domainhez tartozó „DNS” menüpontjában beállított rekordok fognak életbe lépni, és így mind a web-, mind az e-mail szolgáltatás a Viacom tárhelyedre fog mutatni.

Mielőtt a névszervereket módosítod, mindig győződj meg róla, hogy az újonnan beállítandó névszervereken minden DNS rekord szándékaidnak megfelelő tartalmú-e!

(azaz honnan történik a webkiszolgálás, honnan történik ez e-mail kiszolgálás, van-e olyan speciális rekord, amit a régi szerverről át kellene másolni, stb.)

Amikor egy domaint hozzáadsz a tárhelyedhez, a rendszer automatikusan úgy állítja be domaint a tárhelyszolgáltatáshoz tartozó DNS-ben, hogy feltételezi, hogy minden szolgáltatást a Viacom szerveren fogsz igénybe venni.

A névszerverek módosítása és/vagy a rekordok nem megfelelő beállítása huzamosabb szolgáltatáskiesést is okozhat, így légy elővigyázatos!

Ha nem lehetséges vagy nem szeretnéd a névszervereket módosítani, viszont a domained DNS rekordjaihoz hozzáférsz vagy névszerver kezelőjét meg tudod kérni, akkor elégséges lehet csak a webkiszolgáláshoz, vagy az e-mail kiszolgáláshoz tartozó egyes DNS rekordokat is módosítani.

Az egyes DNS rekordok módosítása általában 1-2 órát szokott igénybe venni, de egyes esetekben előfordulhat 12-24 órás időtartam is.

A DNS névszervereinket vagy a szükséges web- és e-mail vonatkozású DNS rekordokat ITT találod meg felsorolva!

tarhely/domain/atiranyitas.txt · Utolsó módosítás: 2017/10/11 13:50 szerkesztette: viacomkft