Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


tarhely:domain:addremove

Domainek hozzáadása és törlése

A tárhelyhez kizárólag a legnagyobb jogosultságú adminisztrátor felhasználó (tárhelyadmin) tud domaineket hozzáadni, vagy tud a tárhelyről domaineket törölni. (Ennek a felhasználónak a jogosultságait adtuk meg Neked, miután megrendelted a szolgáltatást.)


Hozzáadás

Az adminisztrációs felületen a „Tartományok” menüpontban megjelenik a jelenleg elérhető domainek táblázata. A táblázat alján van lehetőség egy darab domaint hozzáadni a tárhelyhez az „Új domain hozzáadása” mezőben. Ha a domainnév ékezetes, akkor megadhatod eredeti ékezetes, vagy technikai (xn– …) formátumában is.

Sikeres hozzáadás után az új domain „Beállítások” oldalán, az „ALAPADATOK” fülön végezhetsz testreszabást, ha szükséges. (kvóták, PHP verzió, stb.)

Egy adott domain tárhelyhez történő hozzáadása csak technikai előkészületet jelent annak későbbi működtetéséhez, nem jelenti a domain automatikus (át)regisztrációját!

Az hozzáadott domain regisztrációját online megrendelő rendszerünket használva, a domain átregisztrációját pedig hagyományos "papírmunkával" teheted meg!

Ha a már regisztrált domainedet csak átirányítanád ránk, akkor megteheted a névszerverek (NS) vagy a megfelelő DNS rekordok rendszereinkre irányításával is, ehhez ITT találsz technikai adatokat!

A domain hozzáadása után létrejön annak saját könyvtárszerkezete, a saját admin@.. felhasználójával együtt, aki jogosult FTP-vel hozzáférni a domain weboldalához, és az adminisztrációs felületen kizárólag az új domain beállításait és felhasználóit kezelni.

Ennek megfelelően a domain hozzáadása után - de még az FTP kapcsolat beállítása előtt - a létrejött új admin@ felhasználónak jelszót kell adnod!


Törlés

Egy domain törlése az alatta tárolt minden fájl- és e-mail jellegű tárolt tartalom, valamint csatlakozó adatbázisok és egyéb beállítások, valamint a domainnév DNS-ből történő törlését jelenti.

Tárhelyed használatakor célszerű a különböző adatbázisokat és pl. időzített feladat (CRON) beállításokat az alatt a domain alatt végezned, ahová az logikailag is tartozik, mivel így elkerülhető egy adott domain törlésekor esetleg egy másik oldalhoz ténylegesen tartozó beállítás vagy adatbázis téves törlése! (Azaz, tarts rendet! 🙂 )

(Ettől függetlenül természetesen egy másik domain kezelésében létrehozott adatbázis bárhonnan használható, de az adatbázist kezelni vagy annak mentéseit elérni mindig a létrehozó domain alatt fogod csak tudni.)

Egy domain törlését úgy lehet kezdeményezni, hogy a „Tartományok” listájából kiválasztod a kérdéses domaint, aminek ekkor megnyílik az adatlapja, és az „ALAPADATOK” fület fogod látni. Ennek az oldalnak az alján, a „Domain törlése” mezőbe írd be megerősítés képpen a domain nevét, majd a zöld pipával mentsd el a beállítást. Ekkor elindul a törlési folyamat, mely időbe telhet.

A törlési művelet nem állítható meg, így körültekintően kell eljárni, mivel a törölt tartalom visszaállítására nincsen automatikus lehetőség! Ebben az esetben keresd Ügyfélszolgálatunkat! Fontos tudni, hogy a végleges törlésből való visszaállítás díjköteles, valamint a visszaállításra csak korlátozott ideig van lehetőség!

tarhely/domain/addremove.txt · Utolsó módosítás: 2017/08/31 15:15 szerkesztette: viacomkft