Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


tarhely:web:phpverzio

A PHP verziójának módosítása

A rendszer felépítése miatt a tárhelycsomaghoz hozzáadott minden egyes domainhez más-más PHP verzió állítható be a weboldal futtatásához! 🙂

Jelenleg az alábbi PHP verzió családokat támogatjuk: 5.3 - 5.4 - 5.5 - 5.6 - 7.0

Mivel az 5.6-nál régebbi verziók támogatása hivatalosan megszűnt, kérünk minden esetben tanulmányozd át a weboldalad leírását, hogy melyik a legmagasabb számú támogatott PHP verzió, és annak megfelelően állítsd be a domainedet!

Egy domain PHP verziójának módosításához az alábbiakat kell tenned:

  • Lépj be az adminisztrációs felületre egy olyan felhasználóval, akinek van jogosultsága domain beállításokat módosítani! (pl. admin@..)
  • A tartománylista vagy a kereső segítségével válaszd ki azt a tartományt (domaint) amin a PHP verziót át szeretnéd állítani
  • Az ALAPADATOK fülön keresd meg a „Web” szekcióban a „PHP interpreter verzió” nevű beállítást, és a legördülőmenü segítségével válaszd ki a kívánt verziót
  • A módosításokat az oldal alján tudod elmenteni a zöld pipával

Miután átállítottad a PHP verziót, és elmentetted a beállításokat, a tényleges technikai frissülés pár percbe is tellhet, ez függ az oldalad aktuális látogatottságától is, tehát légy türelemmel!
Az aktuális verziót, a sikeres átállítást a phpinfo() függvény használatával is tudod ellenőrizni.

A „secured” jelölést tartalmazó PHP verziók a Suhosin biztonsági patch-et is tartalmazzák, ez alapbeállításként elérhető és hasznos eszköz bizonyos jellegű támadások kivédésére. Mivel ez sajnos bizonyos oldalakkal okozhat téves működést, így ilyen esetben javasoljuk az adott verzióból a „secured” nélküli verzió használatát.

Minden rendszerünkön futtatott PHP interpreter verzió számos egyéni, cégünk által fejlesztett biztonsági patch-et is tartalmaz, amivel igyekszünk a gyanús eseményeket monitorozni és így hamarabb beavatkozni, vagy éppen már csírájában elfojtani a problémát, hogy oldalaitok biztonságosabbak legyenek.

tarhely/web/phpverzio.txt · Utolsó módosítás: 2017/08/23 11:04 szerkesztette: viacomkft