Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


tarhely:levelezes:biztonsag

Hozzáférési/biztonsági korlátozások az E-mail szolgáltatásban

Biztonsági okokból az e-mail szolgáltatásra kétféle korlátozás létezik rendszerünkben.

Ország alapú bejelentkezés

A visszaélések ellen az e-mail protokollokkal (POP3, IMAP, SMTP, Webmail) történő kapcsolódást csak bizonyos IP tartományokból engedélyezzük. Hogy ne legyen annyira technikai jellegű és követhetetlen ez a korlátozás, így az egyes országok saját 2 betűs, szabványos ISO kódjai alapján lehet beállítani az engedélyezést/tiltást.

E-mail jellegű szolgáltatás esetén alapértelmezetten minden felhasználó az „eu,us” beállítással rendelkezik, azaz kizárólag Amerikából és az Európai Unió országaiból lehet igénybe venni az e-mail szolgáltatást.

A beállítást mindenki saját magának (vagy a domain/tárhely adminisztrátora) is tudja módosítani. Az adminisztrációs felületen a Felhasználók listájából kiválasztott postafiók adatlapján az ALAPADATOK fülön keresd a „Levelezés országra szűkítése” opciót, és mentsd el a módosításokat a lap alján a zöld pipával!

Ha a beállítás üresen van hagyva, akkor ilyen jellegű biztonsági korlátozás nem lesz az e-mail hozzáféréshez.

(A kétbetűs ISO országkódok az alábbi oldalon is megtalálhatók: LINK )

A rendszerben az US megjelölés Amerikát, míg ez EU megjelölés az Európai Unió minden országát egyszerre lefedi.

Rendszerünk időnként automatikusan frissíti azt az adatbázist, ami alapján a technikai IP tartományokat és az egyes országokat össze tudjuk rendelni egymással.

(A szolgáltatások folyamatos és biztonságos működtetése érdekében egyes IP címeket vagy tartományokat egyénileg tiltólistára helyezhetünk, ezáltal a szolgáltatás azokról a címekről nem lesz elérhető. Kérdés esetén kérünk technikai adatokkal írásban keresd Ügyfélszolgálatunkat!)

POP3 szolgáltatás alapértelmezett tiltása

A levelezés POP3 szolgáltatással is probléma nélkül hozzáférhető, azonban a POP3 protokoll minden létrehozott postafiók esetén alapértelmezetten le van tilva.

A beállítás egyénileg (vagy a domain/tárhely adminisztrátora által) bármikor módosítható!
Az adminisztrációs felületen a Felhasználók listájából kiválasztott postafiók adatlapján az ALAPADATOK fülön keresd a „POP3 engedélyezése” opciót, és bekapcsolása után mentsd el a módosításokat a lap alján a zöld pipával!

A legtöbb felhasználói kellemetlenséget az alábbiak okozzák például:

  • a levelezőprogramok téves beállítása és így esetleg adatvesztés (például IMAP helyett POP3 kerül beállításra figyelmetlenségből, de így a fiók levelei „eltűnnek” a szerverről, ami a felhasználó nem eredeti szándéka)
  • a postafiókhoz tartozó jelszavak illetéktelen kezekbe kerülése utáni gyakori bejelentkezési próbálkozások és majd a fiók automatikus letiltása

A POP3 protokollal történő hozzáférésre az ország szerinti szűrés szintén vonatkozik.

tarhely/levelezes/biztonsag.txt · Utolsó módosítás: 2017/08/30 13:15 szerkesztette: viacomkft