Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


tarhely:info:mentesek

File szintű mentések

A rendszer minden hajnalban csinál egy snapshotot, avagy pillanatképet az összes tárolt file szintű adatról. Ezek a mentések FTP-vel elérhető általad is, dátum szerinti bontásban, ennek leírását ITT találod! Napi mentéseket pár hétre, heti mentéseket 1-2 hónapra visszamenőleg tárolunk. A snapsot elvű mentések nagy előnye, hogy nem egy nagyméretű tömörített filet kapsz, hanem a teljes mentés pillanatában létező könyvtárszerkezet bejárható, így akár egyetlen file is könnyen kinyerhető belőle! Egy-egy domain mentésének visszaállítási leírását ITT találod meg.

Postafiók mentések

Hasonlóan a weboldalak file szintű mentéséhez, a postafiókokról is pillanatképek készülnek. Ezeket szintén fiókonként vissza lehet állítani, ekkor a fiók abban a pillanatban tartalmazott minden levele ismét elérhető lesz levelezőprogramból vagy webmail felületről is akár. Egy-egy postafiók mentésének visszaállítási leírását ITT találod meg.

Adatbázis mentések

A rendszer szintén minden hajnalban minden egyes adatbázisról csinál biztonsági mentést, ezek FTP-vel elérhetők általad is, ennek módját ITT találod részletesen! Mivel ez a könyvtár is része a file szintű mentéseknek, így az adatbázis mentések is akár hónapokra visszanyúlnak. Egy azonnali mentést, vagy egy mentés visszaállítását te magad is kérheted az admin felületen a Mentéskezelő segítségével. Az itt kiadott utasításokat a rendszer aszinkron módon (elindítás után a háttérben) csinálja majd meg, a folyamat eredményét pedig az időnként frissülő adminfelületi oldal mutatja majd.

tarhely/info/mentesek.txt · Utolsó módosítás: 2017/08/20 18:31 szerkesztette: viacomkft