Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


tarhely:ftp:biztonsag

Hozzáférési/biztonsági korlátozások az FTP szolgáltatásban

Biztonsági okokból az FTP szolgáltatásra kétféle korlátozás létezik rendszerünkben.

Ország alapú bejelentkezés

A visszaélések ellen az FTP kapcsolódást csak bizonyos IP tartományokból engedélyezzük. Hogy ne legyen annyira technikai jellegű és követhetetlen ez a korlátozás, így az egyes országok saját 2 betűs, szabványos ISO kódjai alapján lehet beállítani az engedélyezést/tiltást.

FTP szolgáltatás esetén alapértelmezetten minden felhasználó a „hu” beállítással rendelkezik, azaz kizárólag Magyarországról lehet igénybe venni az FTP szolgáltatást.

A beállítást a domain vagy a tárhely adminisztrátora tudja módosítani. Az adminisztrációs felületen a megfelelő domain alatt a Felhasználók listájából kiválasztott postafiók adatlapján az ALAPADATOK fülön keresd az „FTP országra szűkítése” opciót, és mentsd el a módosításokat a lap alján a zöld pipával!

Ha a beállítás üresen van hagyva, akkor ilyen jellegű biztonsági korlátozás nem lesz az FTP hozzáféréshez.

(A kétbetűs ISO országkódok az alábbi oldalon is megtalálhatók: LINK )

A rendszerben az US megjelölés Amerikát, míg ez EU megjelölés az Európai Unió minden országát egyszerre lefedi.

Rendszerünk időnként automatikusan frissíti azt az adatbázist, ami alapján a technikai IP tartományokat és az egyes országokat össze tudjuk rendelni egymással.

(A szolgáltatások folyamatos és biztonságos működtetése érdekében egyes IP címeket vagy tartományokat egyénileg tiltólistára helyezhetünk, ezáltal a szolgáltatás azokról a címekről nem lesz elérhető. Kérdés esetén kérünk technikai adatokkal írásban keresd Ügyfélszolgálatunkat!)

Párhuzamos kapcsolatok számának korlátozása

Általános célú FTP igénybevételre a rendszer alapbeállítása (5 párhuzamos szál) elegendő szokott lenni, azonban egyes fejlesztési munkálatok közben több kolléga együttműködésekor ennek az értéknek a növelésére lehet szükség.

A beállítás egyénileg jelenleg nem módosítható, igény esetén kérünk keresd Ügyfélszolgálatunkat, és add meg a módosítandó felhasználó nevét valamint az igényelt párhuzamos kapcsolatok számát!

tarhely/ftp/biztonsag.txt · Utolsó módosítás: 2017/08/31 15:28 szerkesztette: viacomkft