Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


tarhely:levelezes:spamszures

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

tarhely:levelezes:spamszures [2017/08/23 12:25] (aktuális)
viacomkft létrehozva
Sor 1: Sor 1:
 +====== SPAM szűrés és tudnivalói ======
  
 +Minden nálunk üzemeltetett postafiókra automatikusan,​ a fiók létrehozásakor bekapcsolásra kerül a SPAM- és vírusszűrés. A szűrési alapelvekről lejjebb olvashatsz.
 +
 +Ha a rendszer alapbeállításait módosítani szeretnéd (azaz például a SPAM szűrés érzékenysége legyen gyengébb vagy erősebb, esetleg nem szeretnél víruskeresést a levelekre), akkor az alábbiakat kell tenned:
 +
 +**Ha saját magadnak szeretnéd átállítani** az beállításokat:​
 +  * Lépj be az [[https://​e-tiger.net|adminisztrációs felületre]] a saját fiókoddal
 +  * Kattints a jobb felső sarokban a "​Profil"​ gombra, így hamar eljutsz a saját fiókod beállításaiig
 +  * Az ALAPADATOK oldalon az alábbiakat tudod módosítani:​
 +    * "SPAM és vírusszűrés kihagyása",​ IGEN/NEM
 +    * "SPAM jelölés szintje (0-20)",​ 0-20 közötti érték, a 0 a rendszer alapbeállítása (minél magasabbra veszed ezt a számot, annál több SPAM fog bekerülni a fiókodba)
 +  * A módosításokat az oldal alján tudod elmenteni a zöld pipával
 +
 +**Ha NEM saját magadnak szeretnéd átállítani** a beállításokat,​ azaz **adminisztrátor** vagy:
 +  * Lépj be az [[https://​e-tiger.net|adminisztrációs felületre]] egy olyan felhasználóval,​ akinek van jogosultsága a domain alatt fiókok levelezési beállításait módosítani! (pl. admin@..)
 +  * A tartománylista vagy a kereső segítségével válaszd ki azt a tartományt (domaint) ami alatt a felhasználót (e-mail cím beállításait) módosítani szeretnéd
 +  * Kattints a főmenü FELHASZNÁLÓK gombjára, majd a táblázatból válaszd ki a módosítandó felhasználót,​ ekkor megnyílik az adatlapja
 +  * Az ALAPADATOK oldalon az alábbiakat tudod módosítani:​
 +    * "SPAM és vírusszűrés kihagyása",​ IGEN/NEM
 +    * "SPAM jelölés szintje (0-20)",​ 0-20 közötti érték, a 0 a rendszer alapbeállítása (minél magasabbra veszed ezt a számot, annál több SPAM fog bekerülni a fiókodba)
 +  * A módosításokat az oldal alján tudod elmenteni a zöld pipával
 +
 +<WRAP info>
 +A kártékonynak vagy kéretlennek jelölt levelek nagy százalékban el sem jutnak a postafiókodig,​ de ha mégis, akkor két helyre kerülhetnek,​ vagy a beérkezett üzenetek mappába, vagy a Spam mappába.
 +
 +Ha POP3-as levelezést használsz, és a beérkezett üzenetek közé kerül SPAM, úgy egyszerűen törölhető.
 +
 +Ha POP3-as levelezést használsz, és nem találsz egy levelet, pedig elvileg meg kellett kapjad, akkor a Webmail felületre való bejelentkezéssel ellenőrizheted a Spam mappa tartalmát is!
 +
 +Ha IMAP-os levelezést vagy Webmail felületet használsz, akkor a Spam mappa tartalma folyamatosan elérhető, így ha keresel valamit, vagy éppen áthelyeznél oda levelet, könnyen megteheted.
 +</​WRAP>​
 +
 +<WRAP important>​
 +A postafiókhoz tartozó Spam mappa tartalma összesen 7 napig tárolja tartalmát, a rendszer automatikusan törli a régi üzeneteket! Ezzel megakadályozható illetve lassítható a postafiók betelítődése felesleges tartalommal.
 +</​WRAP>​
 +
 +=== Egyéb tudnivalók ===
 +
 +Hogy egy e-mail SPAM-nek minősül-e,​ az egy pontrendszer alapján kerül meghatározásra,​ majd egy limit érték alapján eldöntésre. A pontozás súlyozva van, és meghatározó tényezők a levél technikai adatai és a tartalmi felépítése (szövegek, linkek, stb.) egyaránt.\\ ​
 +A szűrőrendszer öntanuló működésű,​ de természetesen a folyamatot mi is gyorsítani szoktuk, ha bejelentést kapunk, vagy saját hatáskörben látjuk bizonyos fajta káros levelek elszaporodását.
 +
 +A SPAM-ek beérkezését nagymértékben csökkenti még két korlátozás:​ egyrészt egy hálózati szintű korlátozás (azaz IP címek tiltása a gyakori SPAM forrásokra),​ másrészt egy nemzetközi üzemeltetésű SPAM küldőket nyilvántartó és folyamatosan frissítő rendszer használata.
 +
 +Sajnos egyre kifinomultabb módokon hoznak létre SPAM üzeneteket,​ így automatikus szűrésük sokszor időbe telik, és így előfordulhat,​ hogy a beérkezett üzenetek között találod őket. Ha kevés és ritka ilyen üzenetről van szó, a megoldás egyértelműen a törlésük,​ nagyobb számban pedig megtaníthatod a levelezőprogramod szűrőjét is, vagy esetleg jelezheted felénk, így globálisan ki tudjuk vizsgálni és tiltani az ilyen leveleket vagy feladókat.
tarhely/levelezes/spamszures.txt · Utolsó módosítás: 2017/08/23 12:25 szerkesztette: viacomkft